Continuarea procesului de reprezentare a intereselor copiilor/tinerilor cu dizabilitati cat si a familiilor acestora
 

 

Reprezentantii asociatiei noastre dau curs tuturor invitatiilor pe care le primesc de a participa la diferite intalniri de lucru unde se discuta probleme care tin de interesul persoanelor cu dizabilitati.

  • Participarea la intalnirile de lucru lunare ale Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, unde se dezbat probleme de interes pentru persoanele cu dizabilitati.
  • Participarea la diferite intalniri de lucru organizate de federatiile care reprezinta interesele copiilor si adultilor cu dizabilitati.
  • Am dat curs invitatiei primite de la Palatul Parlamentului, Camera Deputatilor, luni, 15 mai 2017, unde a fost dezbatuta tema: “Respectarea drepturilor omului pentru asigurarea unei vieti independente pentru persoanele cu dizabilitati”. Reprezentantii ASCHF-R, in interventiile lor au aratat problemele cu care se confrunta in viata de zi cu zi familiile care ingrijesc copii/tineri cu dizabilitati.
  • Am participat la evenimentul organizat de Minsiterul Consultarii Publice si Dialogului Social, care impreuna cu Ministrul Finantelor Publice si reprezentantii ONG-urilor au dezbatut tema: “Masuri eficiente in vederea sprijinirii activitatii organizatiilor neguvernamentale”. 

La dezbatere au participat Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea si Secretarul de stat Ionut Misa din Ministerul Finantelor Publice.

 

Dezbaterea a fost organizata in contextul aparitiei informatiilor cu privire la modificarile fiscale care ar putea afecta organizatiile neguvernamentale. Intalnirea de lucru a avut loc miercuri, 17 mai, la sediul MCPDS.

  • Vineri, 19 mai, am fost invitati la Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social la dezbaterea pe tema Ordonantei 26/2000 privind infiintarea asociatiilor si fundatiilor.
  • Sambata, 27 mai, a avut loc o intalnire de lucru a presedintilor din filialele ASCHF-R, unde au fost analizate cu atentie posibilitatile de organizare a activitatilor cuprinse in planul de activitati pe anul 2017 si pregatirea unor grupuri de lucru in filiale, pentru a face propuneri de modificare a Legii 448/2006 cat si imputernicirea a trei persoane din Consiliul Director sa participe la dezbatera publica pe care urmeaza sa o organizeze Ministerul Muncii impreuna cu echipa ANPD.
  • In data de 7 iunie, asociatia noastra este invitata la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), unde ne vom intalni cu doamna Secretar de stat Gabriela Coman, pentru clarificarea unor probleme care tin de incalcarea unor drepturi ale copiilor cu dizabilitati cat si discriminarea acestora.

La toate aceste intalniri, reprezentantii ASCHF-R prezinta numeroase cazuri de incalcare ale unor drepturi legale ale copiilor si familiilor acestora si solicita reprezentantilor legali sa intervina urgent pentru solutionarea problemelor sesizate cat si pentru sanctionarea celor care le incalca drepturile.