11 octombrie 2017 – Sedinta de lucru a Consiliului Director al ASCHF-R
 

In cadrul sedintei s-a facut o evaluare a realizarii activitatilor cuprinse in calendarul de activitati pe primele noua luni cat si posibilitatile de organizare si desfasurare a activitatilor din trimestrul IV  al anului 2017.

  • Au fost analizate sesizarile membrilor asociatiei cat si demersurile facute pentru solutionarea lor.
  • In cadrul sedintei de lucru, o atentie deosebita s-a acordat Ordonantei nr. 60 adoptata de Guvern in sedinta din 04.08.2017.  Au fost analizate cu atentie facilitatile de care vor beneficia persoanele cu dizabilitati incepand cu 1 ianuarie 2018.
  • Totodata, CD a urmarit care dintre masurile propuse de ASCHF-R Coalitiei de guvernare PSD-ALDE si care au fost cuprinse in programul de guvernare, sunt in curs de implementare.
  • In cadrul sedintei s-au discutat si de efectele negative ale OUG nr. 60 din 04.08.2017, unde prin modificarea articolului 78 din Legea 448/2006, au fost afectate unitatile protejate in care lucrau persoane cu dizabilitati, urmand ca   acestia sa ramana fara locuri de munca. In aceasta situatie se afla unitatea protejata din cadrul Filialei Arges, filiala care s-a alaturat protestelor desfasurate in vederea eliminarii efectelor negative aduse de noile prevederi legislative. 

Drepturile persoanelor cu dizabilitati ...Detalii aici...

Materiale miting ..Detalii aici...