Sedinta de lucru a Consiliului Director al ASCHF-R – 17 februarie 2018
 

In cadrul sedintei de lucru a Consiliului Director, au fost abordate cu prioritate 2 probleme:

 

Dezbaterea planului de activitate si a bugetului de venituri si cheltuieli, aprobarea acestora, urmand sa fie supuse aprobarii Adunarii Generale Anuale in luna aprilie.

 

A doua problema importanta de pe ordinea de zi a fost dezbaterea pe modificarile legislative, in principal modificarile prevederilor Codului Fiscal, care vor afecta si ingreuna ducerea la indeplinire a proiectelor noastre sociale, acordarea de servicii sociale beneficiarilor nostrii si tuturor activitatilor cu caracter social pe care le desfasuram  pentru copiii/tinerii cu dizabilitati.

 

Vorbim de imposibilitatea de a mai primi sponsorizari din partea firmelor cu cifra de afaceri sub  1.000.000 euro, care nu ne mai pot acorda 20% din impozitul pe profit datorat si de formularele 230 (2%) din impozitul pe venit anual al persoanelor fizice, a caror modalitate de depunere la administratiile financiare este foarte greoaie.

 

Pe de alta parte, au fost analizate sesizarile membrilor ASCHF-R, parinti ai copiilor cu dizabilitati, cu privire la incalcarea unor drepturi legale ale acestora.

-          Analizarea implementarii planului guvernamental pentru persoanele cu dizabilitati 2016-2020;

-          Analizarea stadiului implementarii Strategiei Nationale “O societate fara bariere pentru persoanele cu dizabilitati 2016-2020”

-          Analiza modalitatilor de monitorizare a implementarii strategiei

 

Consiliul Director a hotarit caror institutii se vor trimite memorii pentru a reusi reglementarea problemelor aratate.