Serbarea zilei de 8 Martie – Ziua internațională a femeii
 

Situația mamelor care îngrijesc copii cu dizabilități ne îngrijorează. Multea dintre acestea sunt bolnave, anxietatea este prezentă la multe dintre ele și altele au căzut pradă depresiilor destul de grave.

Asociația noastră a încercat să atenueze suferințele lor prin activități de consiliere psihologică și socială, prin diferite întâlniri cu specialiști din diferite domenii de activitate și prin organizarea de excursii, tabere, petrecerea zilei de 8 Marteie, etc.

În cele câteva ore pe care le petrec în ziua de 8 Martie într-un climat plăcut, pregătit special pentru acestea, le redăm încrederea și speranța de care au mare nevoie pentru a lupta mai departe cu greutățile pe care le întâmpină zi de zi în creșterea, educația și recuperarea copiilor lor. Asociația noastră asigură costurile pentru aproximativ 1.000 de mămici care sunt invitate prin rotație, an de an, la petrecerea zilei de 8 Martie.

Această activitate, a devenit tradițională și este așteptată cu mare interes de mamele copiilor/tinerilor cu dizabilități, membre ale filialelor noastre.

Toate acțiunile organizate de filialele ASCHF-R, anul acesta au fost reușite. Noi, organizatorii ne-am atins obiectivul dorit, de a le vedea zâmbind și în final plecând acasă foarte încântate de surpriza pe care le-am oferit-o.