Activitati
 

Restrictiile impuse de autoritati datorate pandemiei ne-au afectat buna desfasurare a activitatilor noastre planificate pentru anul 2021. In aceste conditii, am facut eforturi considerabile si am reusit in mare parte ducerea la indeplinire a activitatilor planificate pentru anul 2021.

Am inceput anul 2022, cu speranta ca vom reusi sa gasim solutii pentru ducerea la indeplinire a proiectelor noastre sociale destinate copiilor /tinerilor cu dizabilitati, stabilite de Consiliul Director pentru anul 2022.

La inceput de an, am stabilit activitatile pe care ni le-am propus pentru anul 2022, activitati aprobate de Consiliul Director al ASCHF-R, urmand sa fie dezbatute si supuse aprobarii Adunarii Generale Anuale. Datorita restrictiilor existente impuse de autoritati , nu am putut stabili data AGA, deoarece dorim organizarea si sustinerea acesteia in format fizic.

 

Activitati propuse

      Activitate cu caracter permanent

Identificarea problemelor cu care se confrunta membri ASCHF-R, dupa caz, preluarea problemelor acestora de catre reprezentantii Organizatiei Nationale si rezolvarea sesizarilor acestora.

      Activitatea de informare si documentare a  membrilor ASCHF-R

Ppunerea la dispozitia familiilor care au in ingrijire copii cu dizabilitati informatii utile lor din diferite domenii de activitate si in special din domeniul legislativ. Punerea la dispozitia acestora a unor informatii referitoare la unele facilitati de care pot beneficia.

      Participarea reprezentantilor ASCHF-R la diferite conferinte, evenimente organizate de institutii ale statului, federatii si ONG-uri partenere in care sunt dezbatute si subiecte care tin de interesul persoanelor cu dizabilitati.

 

      Pregatirea Rapoartelor Informative pentru membri ASCHF-R, sponsori, institutii, ONG-uri partenere.

- Raport Anual

- Buletin Informativ

 

      Distribuirea de materiale de incontinenta urinara

Activiatate organizata de 2 ori in an, in raport de resursele financiare de care dispunem. La fiecare dintre cele doua campanii peste 2000 de copii cu dizabilitati si incontinenta urinara primesc materiale de incontinenta urinara (pampers, scutece, absorbante etc.).

      Atelier service

Continuarea sustinerii functionarii atelierului de reparatii a mijloacelor ajutatoare de mers pentru copiii/tinerii cu dizabilitati membri ASCHF-R, cat si pentru toti cei care ne solicita ajutorul.

 

 

      S.A.S

Sustinerea functionarii Serviciului de Sprijin si Suport (SAS), pentru tinerii cu dizabilitati membri ai ASCHF-R si a familiilor acestora. Speram ca anul acesta, activitatea de consiliere sa se desfasoare in mare parte in format fizic.

      Pregatirea Adunarilor Generale din filialele ASCHF-R

Sprijin logistic si dupa caz sustinerea financiara in organizarea AGA. Participarea reprezentantilor Organizatiei Nationale la AGA din filiale.

      Serbarea zilei de 8 Martie pentru mamele copiilor cu dizabilitati

Proiect social devenit traditional, cu efecte benefice pentru acestea.

Anul trecut nu am mai putut organiza  petreceri pentru mamele de copii cu dizabilitati, motivul fiind bine cunoscut, restrictii impuse de autoritati. Consiliul Director al ASCHF-R, a hotarat acordarea unor sume de bani tuturor filialelor ASCHF-R, pentru a procura o mica atentie, pentru toate mamele copiilor cu dizabilitati, membre ASCHF-R.

In anul 2022, exista posibilitatea sa nu mai organizam acest proiect social deoarece am constatat ca este foarte greu sa pui la dispozitie o mica atentie din partea asociatiei, unui numar mare de mame de copii cu dizabilitati.

      1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului

Speram si vom face tot ceea ce ne sta cu putinta, sa facem o mica bucurie copiilor cu dizabilitati, asigurandu-le un pachet cu daruri. Daca dusmanul nostru, pandemia ne va lasa, vom organiza mini spectacole pentru acestia si la final le vom oferi cadouri.

      Tabara de vara 2022

Speram sa o organizam in conditii bune ca si anul trecut. Cu siguranta vom organiza o serie la mare. Am incheiat contract de prestari servicii la inceput de an, pentru perioada 25 august -02 septembrie, statiunea Mamaia, Hotel Select.

Cu regret , informam membri nostri ca dupa demolarea hotelului Zaganu din Cheia, unde am organizat tabara la munte timp de 22 de ani, nu am mai putut organiza tabara la munte din lipsa de accesibilitati in pensiunile si hotelurile mai mici, pe de alta parte, datorita costurilor foarte mari in hotelurile cu accesibilitati si conditii pentru persoanele cu dizabilitati, in mod special pentru utilizatorii de fotolii rulante.

      Gala ASCHF-R – eveniment prilejuit de implinirea a 32 de ani de activitate a ASCHF-R

Evenimentul il vom organiza numai daca nu vor mai fi restrictii.

      3 Decembrie Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

 ASCHF-R prin filialele sale, v-a marca aceasta zi fie prin organizarea de expozitii, mese rotunde, mini spectacole. Dupa caz, ziua de 3 Decembrie, va fi sarbatorita online , copiii si tinerii cu dizabilitati avand posibilitatea de a sta de vorba cu diferiti specialisti din diferite domenii de activitate, artisti, reprezentanti ai autoritatilor locale.

      Serbarea Pomului de Craciun 2022

 Proiect social mult asteptat si iubit de copiii/tinerii cu dizabilitati. Speram ca anul acesta sa reusim sa organizam traditionalele spectacole, cu Mos care ofera cadouri copiilor, cu multa veselie si bucurie.

      Activitati de asigurare a sustenabilitatii ASCHF-R

Asigurare de parteneriate, colaborari, campanie strangere fonduri.